Заради заплахи срещу бившата му приятелка: Прокурорският син от Перник получи трети обвинителен акт

Васил Михайлов има условна присъда за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда

Актуални новини
11:33 - 05 Декември 2023
1651
Заради заплахи срещу бившата му приятелка: Прокурорският син от Перник получи трети обвинителен акт

Софийската районна прокуратура внесе трети обвинителен акт срещу Васил Михайлов за четири закани с убийство, отправени към бившата му приятелка.  

На 28 октомври 2022 г. около 04.00 ч. в апартамент в Перник нападнал жената като крещял „Ще те убия! “. След това последвали още заплахи през месеците. На 21 юли тази година около 17.30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Б.Р., като й направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал докато е бил в затвора в София.

Васил Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд. По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди прокурорският син вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца затвор условно.