Заразен спортист: От 5 дни съм с Ковид-19, никой не ме проверява спазвам ли карантина

Топ
16:42 - 22 Юли 2020
10328
Заразен спортист: От 5 дни съм с Ковид-19, никой не ме проверява спазвам ли карантина

Млад спортист се оплака, че близо седмица, след като се е заразил с Ковид-19, все още не е поставен под карантина, а държавата сякаш нехае дали той ще се изолира в дома си, за да се лекува, или ще продължи да я кара постарому и да си излиза сред хора.

"Никой не ме е поставял пред карантина, никой не е проверявал нито как съм, нито дали не шегам нагоре-надолу из София и дали не заразявам наред хората 5 дни, след като ми установиха положителен тест за коронавирус. Точно 8 пъти звънях на РЗИ и на тел. 112. Никакъв интерес, никакви указания не получих, нищо", сподели спортистът Калин Христов, който сам обяви във фейсбук установяването на вируса.

Спортистът Калин Христов е диагностициран с Ковид-19 на 17 юли

Калин се усетил за първи път не във форма на 12 юли, а два дни по-късно - на 14 юли, изгубил обоняние. А когато на 15-и и 16-и се появило и остро главоболие, отишъл да си направи тест, който сам платил в реномирана лаборатория. За съжаление, той се оказал положителен.

От онзи момент започнал да се интересува какво трябва да направи, какъв режим се установява и т.н. Никаква информация не получил от никого. Свършил на властта услугата да повдигне статистиката на заразените, която използва за плашило, тя вече няма никакво желание да му помогне, независимо, че години наред плаща данъци и осигуровки. "И това е в София, представете си какво е в другите градове, където на много заразени хора сигурно дори не им хрумва или пък нямат пари да се изследват", алармира Калин Христов пред "19 минути".

Резултатите от теста, който Калин Христов си е направил в частна лаборатория