Заразените с коронавирус в Русия близо 4 млн.

Здравните власти заявиха, че ситуацията със заболеваемостта се нормализира

Свят
14:20 - 03 Февруари 2021
3135
Заразените с коронавирус в Русия близо 4 млн.

Близо 4 млн. достигна общото количество на заразените с коронавирус в Русия. Точният им брой е 3 901 204. За последното денонощие новите случаи на „Ковид-19“ са 16 474. Това е най-ниският показател от края на октомври м.г. досега.

Здравните власти заявиха, че ситуацията със заболеваемостта от коронавирус се нормализира и в Москва, която е лидер в черната класация. За последното денонощие новооткритите случаи тук са едва 1545.

По тази причина в столицата от миналата сряда бяха отменени почти всички ограничения, въведени във връзка с неразпространението на вируса. Отпадна изискването към работодателите 30% от персонала да работи от вкъщи. Тази мярка вече става доброволна. Отвориха врати нощните заведения, баровете, дискотеките и боулинг залите. Московските здравни власти отбелязват още една положителна тенденция - за първи път от лятото на миналата година в местните болници са свободни 50% от леглата, предназначени за лечение на пациенти с „Ковид-19“.

По-рано стана ясно, че в Сибирския регион на Русия се формира нов мутирал вариант на коронавируса. Специалистите обаче успокояват, че той не е по-опасен от вече известните щамове на „Ковид-19“. Стана ясно още, че 157  депутати от руската Дума са се заразили с коронавирус от началото на епидемията досега. По-рано двама парламентаристи починаха от „Ковид-19“. Заради епидемичната обстановка, властите на Русия въведоха задължително носене на маски на всички открити и закрити обществени места, включително в такситата и на паркингите.