Заразените с вируса в Япония вече са над 100 000

Общият брой на смъртните случаи от коронавирус в страната е над 1700

Свят
11:19 - 30 Октомври 2020
845
Заразените с вируса в Япония вече са над 100 000

Япония регистрира 808 нови случая на коронавирус през последното денонощие, предаде Асошиейтед прес, като се позова на министерството на здравеопазването.

Общият брой на заразените в страната вече е 100 334, като към тях са причислени и 712-те пасажери на круизен кораб, който хвърли котва в японско пристанище по-рано през годинaта.

Около една трета от регистрираните случаи са в столицата Токио, където за изминалите 24 часа са били установени 221 нови заразени.

Общият брой на смъртните случаи от коронавирус в Япония е над 1700.

Според експерти страната досега е успяла да избегне "експлозия" на епидемията, до каквато се стигна в Европа и САЩ, без да въвежда карантина, най-вероятно благодарение на масовата употреба на предпазни маски и дезинфектанти, както и заради други превантивни мерки, сред които спазването на физическа дистанция, отбелязва АП.

Япония обяви извънредно положение през април и май и през август премина през по-слаба втора вълна на заразата, но впоследствие регистрира бавно увеличаване на броя на случаите в северните префектури, което породи опасения от тежка епидемия през зимата.