Зърнари ли? Обикновени лайнари...

Ето срещу този парад, на наглите милионери с тракторите, трябва да протестира Милена

Коментар
21:26 - 18 Септември 2023
54859
Зърнари ли? Обикновени лайнари...

България е особена държава. Тук генералите са миротворци, да не кажа – шубелисани женски полови органи. Рокаджиите са ултраконсерватори и искат да бесят педерастите и лесбийките. Съветските агенти се борят за свободата на словото, недоклатени лелки провеждат обучения как да си намерите богат мъж, мафиотските босове са доценти, ваксинираните са антиваксъри, а ония, дето са напъхали дебелите пачки евро в дюшека, се борят в защита на лева. Тогава чудно ли е, че милионерите стачкуват?

Днес селските тарикати запушиха със закупените си с държавни пари трактори пътя към „Дунав мост“, утре революцията ще тръгне по целия свят. Илон Мъск ще излезе да развее шкембе пред Белия дом и ще иска данъчни облекчения за високите технологии. Доналд Тръмп ще просне отряд източноевропейски проститутки пред Статуята на свободата, а дядо Сорос и еврейската му рода с жива верига ще поискат субсидии от Банк ъф Америка.

Щеше да е просто смешно, но се случи нещо нечувано. Правителството на академик Денков наруши омертата и се противопостави на всемогъщата зърнарска мафия. Това даже е мека дума – тук говорим за феодален картел с невиждани за нашата малка страна размери, какъвто не би мечтал да има дори фаворитът на нешки, дъревчета и подобни конспиративни бабиери Джон Рокфелер.  Става въпрос за стотици хиляди до милион декари, контролирани от едно семейство. Знаете ли колко са милион декара? Това е четири пъти землището на Бургас.

Тези средновековни боляри изсмукват 85% от земеделските субсидии и сеят само пшеница, царевица и слънчоглед - културите, които се обработват най-лесно и следователно са с най-ниска добавена стойност.  Плачете за доматите по време на Бай Тошо? Не искате картофи от Иран? Дразните се на ябълките от Македония? Обърнете се към бандата на мултимилионерите с яхтите и майбасите, която целенасочено унищожава всяко земеделско производство, което изисква капиталовложения и работна ръка.

Стачкуващите милионери, често и милиардери, са наложили тежка феодална структура из половин България и директно влияят на политическите решения, определят кандидатите за кметове и местната политика. За сметка на това си стискат мизерните задници и не са си мръднали пръста да облагородят селата и махалите, които пълнят банковите им сметки. Да сте чули някой зърнар да е ремонтирал училище или болница, да е измазал читалището, да е сложил три пейки, на които местните старци да отпуснат склеротичните си тела? Да се е погрижил някое младо семейство да се върне да обработва наследствената си земя, да е промотирал аграрното производство с телевизионно клипче, с беседа в местния киносалон, със стикер на задното си стъкло дори?

Ето срещу този парад, на наглите милионери с тракторите, трябва да протестира Милена, от тези нагли същества трябва да пазим децата си, хляба си, съзнанието си. Защото, за разлика от гейовете, които просто искат да се държат за ръце, тези наистина се опитват да ни го сложат отзад и го правят успешно от години. Зърнари ли? Не, сър, най-обикновени лайнари. Ама с майбаси.