Засадиха 9 500 дръвчета в Новата гора на София

Всяка събота и неделя между 10 и 16 часа до края на месеца софиянци могат да дадат своя принос в залесяването

Новини
17:38 - 14 Ноември 2020
1945
Засадиха 9 500 дръвчета в Новата гора на София

Нови 2000 фиданки бяха засадени от столични доброволци на втория терен от Новата гора на София край Суходол. Общият брой на засадените дръвчета през настоящия залесителен сезон е 9500, съобщиха от Столична община.

Общата площ на Новата гора е 230 дка. До края на месеца залесяването продължава през уикендите.

От Столична община информираха, че броят на засадените нови дръвчета в гората край столицата трябва да се увеличи двойно.

Залесяването e организирано със съдействието на лесовъдите от общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“ към Столична община. Новата гора е част от проекта за трансформация на пустеещи общински земи в гора. Всички доброволци, които искат да участват в залесяването, получават фиданки, инструменти и ръкавици, обезпечени от общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“.

Всяка събота и неделя между 10 и 16 часа до края на месеца софиянци могат да дадат своя принос в залесяването. Засаждането се провежда при спазване на необходимите изисквания, обясниха от Столична община. В рамките на залесителния сезон е разкрита и извънредна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция “Вардар”.