Защо Христо Иванов и Мартин Димитров не се дишат?

Политика
13:40 - 05 Август 2021
10633
Защо Христо Иванов и Мартин Димитров не се дишат?

Лидерът на „Демократична България” Христо Иванов и икономистът на тъмносинята парламентарна група Мартин Иванов са замразили всякаква комуникация помежду си, научи Lupa.bg. Двамата не си общували по никакъв повод и даже в пленарна зала се игнорирали един друг.

Тяхното поведение правело впечатление даже на опонентите им по време на парламентарните заседания. Конкретната причина за настъпилата ледена епоха помежду им засега е неясна, но техни съпартийци издадоха, че Иванов и Димитров отдавна не се понасяли.

„Мартин Димитров по манталитет си е див кариерист и винаги някак подмолно успява да се промъкне, като има дарбата да прилъгва достатъчно хора да го изберат с преференция. Това обаче бърка схемата на „прокопитата”, които искат те да кадруват и да казват кой, как и къде”,

разкриха причините за отношенията им запознати. Десни активисти обаче намериха и друго обяснение за враждата между двамата:

„На изборите Христо нарочно прецака Петър Славов и той не влезе в парламента. А Пепи и Мартин са приятели и вървят в комплект... Е, Мартин влезе, но знае много добре за подлите номера на Христо Иванов и вероятно затова не му говори”.

Всички, докоснали се до „Демократична България” обаче признават, че това е една страшно тоталитарна партия, в която „самосиндикалисти” не се допускат. „На тях не им трябват хора, които работят срещу властта, а само послушни хора, които могат да контролират. А Мартин поне пускаше сигнали за корупционни схеми и сделки”, коментираха бивши членове на партията.