Защо изчезналата Ивана си е отрязала косата и се е къпела на чешмата в училище?

Около момичето има куп въпроси, които остават обвити в мистерия

Новини
15:25 - 26 Февруари 2024
20518
Защо изчезналата Ивана си е отрязала косата и се е къпела на чешмата в училище?

17-годишната Ивана Петрова от Дупница изчезна в четвъртък, а в петък бе обявена за издирване. Пети ден не се знае къде е момичето и какво се случва с него. Известните около казуса са много. Ивана си тръгнала от клас и повече не е видяна. Кметът на Дупница поиска обяснение от училищното ръководство за това дали момичето е било обект на тормоз. В школото са категорични, че Ивана никога не е била жертва на каквото и да било насилие.

От даскалото хвърлиха обвинения върху тийнейджърката, че се държала непристойно, била буйна, конфликтна и какво ли още не. 

„Не децата тормозеха Ивана, а бих казала, че тя, с поведението си, тормозеше тях. Нарушаваше учебния процес. В последно време употребяваше много енергийни напитки, безразборно. Внасяше ги отвън и ние си позволявахме, когато я видим, да ѝ ги взимаме от ръцете”, заяви директорът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии Виолета Стефанова – Савова. 

Тя заяви, че Ивана си е миела косата на чешмата в училище, като така искаше да покаже, че детето не е добре психически. Всъщност момичето е отрязало дългата си коса и си я е миело на чешмата защото съучениците й са й плюли в косата, научи Lupa.bg. Ивана е била обект на какви ли не "шеги" и подмятания от страна на децата от училището, където се е обучавала.

"Прикриване на нещата. Казва се крайната ситуация, но не и защо се е стигнало до там. Да си подава оставката! Очаквано беше да изкарат момичето виновно! Нека не се изопачават фактите. За 2 дни изведнъж Ивана била проблемна. Но нали все пак не трябва да се разваля репутацията на училището. Очаквано беше да я изкарат проблемна" - възмущават се съграждани на момичето, което все още се издирва.

Родителите са криели, че детето има психическо заболяване, както то не беше казано и при обявяването й за изчезнала. Учителите пък твърдят, че са знаели, че Ивана не е добре. В школото няма официални медицински документи, които да удостоверяват, че Ивана е посещавала лекар за психическо здраве, както твърдят родителите ѝ. Към нея е имало отправено предложение да премине в онлайн форма на обучение. Родителите ѝ обаче отказали, въпреки тормоза върху Ивана. 

Никой не може да си обясни защо родителите не дават повече актуални снимки на момичето и защо са се обадили в полицията едва на следващия ден. Ивана си е тръгнала от училище в 12 часа в четвъртък, а сигналът в местното РПУ е от петък. Дори и малките деца знаят, че първите 24 часа са най-важни и тогава вероятността да е открият е най-голямата. На тези въпроси отговор няма, няма и да получим...