Защо махнаха Борис Бонев от председателския съвет в общината?

Независимият местен депутат гневен на колегите си от ДБ, работели с ГЕРБ

Политика
12:36 - 07 Април 2020
2836
Защо махнаха Борис Бонев от председателския съвет в общината?

След решение на политическите партии, независимият общински съветник Борис Бонев беше отстранен от Председателския съвет на Столичния общинския съвет - консултативният орган, в който участват представители на всички политически сили и който определя дневния ред и приоритетите на Съвета.

Гражданската платформа, на която той е създател - "Спаси София", заяви, че приема отказа на политическите сили в СОС, той да продължи да участва в председателския съвет, като ясен знак, че партиите на властта имат желание да диктуват дневния ред зад гърба на обществото.

"Сигурни сме, че присъствието на Борис Бонев в СОС дразни партиите и ако имаха възможност сигурно щяха да го изхвърлят и оттам, но ние като представители на гражданския сектор ще продължим да проверяваме, предлагаме и работим в полза на софиянци", пишат от там. 

"За нас бе неприятна изненада поведението на партиите от Демократична България, които предпочетоха да работят с ГЕРБ, което вече се е случвало, но и с БСП, ВМРО и Атака. Именно членовете на Демократична България настояваха Борис Бонев да не бъде част от председателския съвет, с което управляващите охотно се съгласиха. Вярваме, че политическото двуличие вече е омръзнало на гражданите и те ще се ориентират по фактите и действията, а не по манипулации и празни приказки. Това поведение се оказа пагубно и в предизборната надпревара, а днес отново ще затрудни представителството на свободните, демократично мислещи хора в столицата на България.

Спаси София е открита и толерантна организация, която не се занимава с котерийни интереси и ще се съсредоточи върху това, което винаги е можела най-добре. Ще продължим да защитаваме интересите на града и софиянци, да предлагаме решения и проекти за неговото развитие, така както го правим от 10 години. Защото за нас София не е стълба за политическа кариера, а кауза в сърцата ни", пишат още от платформата на Бонев.