Защо Румен Радев не пожела Бойко Василев да води дебата с Герджиков?

Политика
12:33 - 19 Ноември 2021
16817
Защо Румен Радев не пожела Бойко Василев да води дебата с Герджиков?

Първият и единствен предизборен дебат между Румен Радев и Анастас Герджиков, проведен снощи в ефира на БНТ, изненадващо бе поверен на Аделина Радева, а не на водещия на „Панорама“ Бойко Василев. Русокосата журналистка обаче не успя да се справи със задачата и изнерви и дебатиращите, и зрителите с честите прекъсвания на кандидат президентите.

"Уикенд“ твърди, че водещ на снощния дебат е трябвало да бъде Бойко Василев, който е безспорно най-ерудирания журналист на БНТ в областта на политиката, но Румен Радев е настоял за друг „арбитър“.

Според източници на изданието, Радев не е поискал да дебатира с Герджиков пред Бойко Василев заради близостта на водещия на „Панорама“ с Ивет Добромирова, скандалната пиарка на Лозан Панов. Тя е омъжена от години за братът на Бойко Василев – Румен, който е мастит адвокат.

Румен Радев не е одобрил Бойко Василев за водещ на дебата му с Анастас Герджиков

„Румен Радев още е силно афектиран от помията, която изля върху него Лозан Панов под давление на Ивет Добромирова. Заради това от екипа му настояха друг да води дебата му с Герджиков“, цитиран е източник на „Уикенд“ от БНТ.

В хода на кампанията си Лозан Панов подложи на унищожителна критика Румен Радев, наричайки го „фалшив герой“ и обвинявайки го като част от политическото задкулисие. Това не се отрази кой знае колко на изборния резултат на Радев, но е настроил действащият президент срещу девера на Ивет Добромирова.

Аделина Радева не се справи като водещ на предизборния дебат между Радев и Герджиков