ЗАЩО? Вандали се изгавриха с налъма-емблема на Театър "Азарян" (СНИМКИ)

Актуални новини
14:50 - 29 Декември 2021
4595
ЗАЩО? Вандали се изгавриха с налъма-емблема на Театър "Азарян" (СНИМКИ)

Емблематичният налъм, с който Театър "Азарян" посреща зрителите на входа, беше обруган за пореден път, сигнализираха от НДК. 

Обувката е част от артистичната концепция на уникалния интериор на театъра и е дело на големия български сценограф Никола Тороманов-Фичо. Вдъхновена е от първата професия на големия режисьор проф. Крикор Азарян, който преди да се превърне в една от най-значимите фигури в съвременния български театър, е чиракувал като обущар. И го е правил с точно толкова сърце и отдаденост, както в последствие и спектаклите си.

За съжаление дървения налъм-емблема, в който през пролетта и лятото, цъфтят цветя, е бил нашарен със спрей, горен, а част от дървената му част явно е и откъртена. Използван е и като кошче за боклук. Нищо чудно някой пиян или наркоман да е ползвал налъма и като тоалетна.

"Призивът ни е към младите хора, които прекарват времето си пред входа на Театър "Азарян" и за пореден път оставиха снощи нашия налъм в това грозно състояние: ние ще го възстановим, което ще ни отнеме време и средства. Но се обръщаме към вас: не правете повече това, защото е проява на неуважение към НДК, към Театър Азарян, към нашия град и към сърцето и отдадеността на всеки един от нас-независимо кой е или какъв ще стане, когато порасне!", обявиха от НДК и от театъра.