Защо Васил Иванов напуска и Канал 3?

Журналистът си тръгна от медиата, този път без скандал, готвел собствен нов проект

Новини
12:30 - 10 Април 2019
3756
Защо Васил Иванов напуска и Канал 3?

Журналистът Васил Иванов oбяви, че напуска телевизия Канал3. Ето какво написа в личния си профил във Фейсбук" той:

"Днес напуснах Канал 3. Благодаря на екипа и лично на шефката – Ива Стоянова, която преди година и половина не се изплаши и ми подаде ръка, за да продължа да правя журналистическите си разследвания. Сега напускам, защото реших да започна свой, нов проект. Естествено, свързан с журналистически разследвания. Скоро ще обява подробности за проекта и бъдещето си."   

Преди да започне в Канал 3, Васил Иванов бе дълги години журналист на Нова телевизия, когато през 2017 г. си тръгна от там със скандал, че му спират разследвания в полза на чужди интереси. Конфликтът тогава беше между него и тогавашната му шефка Дарина Сарелска, която също вече не е част от медията. След избухналия скандал, Сарелска бе освободена от медиата. Оказа се, че тя е роднина на депутат от ГЕРБ. Останал без работа, Иванов започна за кратко да се изявява в "Шоуто на Слави". Престоят му там обаче продължи точно 18 дни. След това отиде в Канал 3.

През 2006 г. в дома на Васил Иванов избухна самоделна бомба, за която той смята, че е била поставена за сплашване заради негови материали. 

"Още ми е рано да дам подробности за проекта си. Имам някои работи да доизкусуря. Ще го обявя до две седмици. Пак е свързан с журналистически разследвания", заяви пред Lupa.bg Васил Иванов.