Защо всички обичат Кейт Мидълтън?

Уилям и жена му направиха и първото си посещение в Уелс

Любопитно
00:56 - 29 Септември 2022
5121
Защо всички обичат Кейт Мидълтън?

Уелс най-после има принцеса, която наистина харесва. След смъртта на кралица Елизабет Чарлз, който е новият крал на Великобритания, автоматично прехвърли титлата си "принц на Уелс" на първородния си син Уилям.

Така Кейт Мидълтън стана новата принцеса на Уелс - титла, с която десетилетия наред е свързана само принцеса Даяна.

В началото на тази седмица Уилям и Кейт направиха и първото си посещение на областта в качеството си на принц и принцеса. И бяха посрещнати подобаващо от местните. "Винаги сме го знаели като Уилям Уилски като дете", коментира местната жителка Сара.

"Страхотно е, че те са тук - нашите бъдещи крал и кралица", казва и 80-годишната Паулин. Принцът и принцесата посетиха първо остров Англеси в Уелс и това не е случайно - двамата живеят там малко преди и след сватбата си през 2011 г., както и след раждането на принц Джордж.

По онова време Уилям работи като пилот на спасителен самолет към Кралските военновъздушни сили. Може би заради това спасителната станция RNLI Holyhead Lifeboat, където се срещнаха със спасителните екипи.

Малко след това двамата се срещнаха с представители на местния дребен бизнес, а следобеда се отправиха към Суонзи, където посетиха хъб за събиране и разпределение на хранителни помощи.