Защо Земята пулсира ?

Явлението още не е обяснено

Мистика
17:08 - 02 Ноември 2020
4584
Защо Земята пулсира?

Учените отдавна знаят, че нашата планета пулсира на всеки 26 секунди, но през последните десетилетия не успяват да разберат на какво се дължи това. Пулсацията е изследвана подробно през последните десетилетия, но досега не са обяснени причините за нейното възникване. Някои изследователи смятат, че пулсацията може да означава предстояща промяна в магнитните полюси на Земята.

Първият, който е записал странната пулсация, е геологът Джак Оливър в началото на 60-те години, когато по време на работа в Геологическата обсерватория на Колумбийския университет ученият чува странен шум. Оттогава изследователите слушат тази пулсация, опитвайки се да разберат нейния произход.

Според една от хипотезите, тя възниква близо до залива Бони край Гвинея. Някои изследователи смятат, че континенталният шелф под световния океан функционира като гигантски вълнови пробив. Това се случва на границата на континенталната маса на Северна Америка, където най-високата част на плочата рязко се превръща в дълбока бездна. Когато вълните се оказват на това място, се образува същата пулсация.

Други изследователи смятат, че причината за пулсацията може да е вулкан, който е твърде близо до критичната точка. Точката се намира до вулкана на остров Сао Томе в залива Бони.