Защо жените си падат по миризливеца Че Гевара?

В младостта си Ернесто е наричан още "Прасето" заради липсата на хигиенни навици

Свят
14:29 - 14 Юни 2024
3353
Защо жените си падат по миризливеца Че Гевара?

Аржентински и кубински революционер, политик, лекар, дипломат, лидер на партизански движения в Латинска Америка и Африка, международен теврорист и кървав убиец - 96 години след раждането си Че Гевара продължава да бъде обичан и мразен от милиони хора по света.

Ернесто Гевара е роден на 14 май 1928 г., но в родилния му акт е записана датата 14 юни, за да може родителите му - заможно семейство от ирландски произход, да прикрият, че е заченат преди сватбата.

Въпреки противоречивата си слава, Че се радва на солидно женско внимание и има два официални брака зад гърба си. И до днес името му предизвиква и любов, и омраза навсякъде по света. Ето няколко любопитни факта, които може би не знаете за него.

Той е бил известен още като "Миризливия Че"

В младостта си Ернесто е наричан още "Прасето" заради липсата на хигиенни навици. Той гордо носи една и съща блуза цяла седмица, без да я смени и е популярен с неприятната си миризма.

Че Гевара има пет деца

Въпреки всичко Ернесто владее добре изкуството на съблазняването и по време на жизнения си път успешно пленява сърцата на дамите. От първата си съпруга - Хилда Гадеа, той има една дъщеря, а от втората си има цели четири деца.

Кубинец или не?

Че Гевара остава в историята най-вече с революционната си дейност в Куба, но истината е, че той е роден в Аржентина в заможно семейство и така и не става кубински гражданин.

Ернесто загубенякът

В ученическите си години Че Гевара не се интересува от нищо друго, освен от поезия и фотография, а любимият му предмет в училище е математиката. Избягва да общува с връстниците си и се отделя да чете и да пише стихотворения.

Ръцете му били ампутирани

След като е екзекутиран, ръцете на Че Гевара били ампутирани от военен лекар. Няколко часа по-късно тялото му е пренесено във Вайегранде, а ръцете му са запазени за пръстови отпечатъци в Буенос Айрес.