Засилено полицейско присъствие в центъра на Търново

Новини
15:42 - 16 Март 2020
1877
Засилено полицейско присъствие в центъра на Търново

Засилено е полицейското присъствие в центъра на старата столица. Служители на реда има около по-големите хранителни магазини и аптеки в града, сочи репортерска проверка на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Въпреки въведеното извънредно положение улиците на града са пълни с хора. Всички търговски обекти, с изключение на магазините в моловете, работят нормално, но при засилени мерки за сигурност. Затворени са масите на Кооперативния пазар.
 
Областна дирекция на МВР – Велико Търново предприе по-рано днес мерки, чиято цел е да не се допуска извършването на престъпления от общ характер в региона.
Засилено полицейско присъствие се предвижда и в малките населени места. Целта е да се съблюдава за спазването на въведените ограничения и предотвратяване на евентуални нарушения на обществения ред и посегателства върху имуществото на гражданите.
 
От ОД на МВР и Окръжна прокуратура – Велико Търново предупреждават, че извършителите на престъпления подлежат на по-строги санкции, като размерът им е уреден със специален текст в Наказателния кодекс. В чл. 195, ал. 1 е посочено, че за кражба на държавно, кооперативно или друго обществено имущество наказанието е от 1 до 10 години, ако е извършено във време на пожар, наводнение, корабокрушение, катастрофа, война или друго обществено бедствие.
 
Под отговорност ще бъдат подведени и собствениците и управители на обекти, които не се съобразяват с въведените извънредни мерки, както и гражданите под карантина, които не изпълняват забраните.