Застраховани от уволнение: Гербаджии масово тъкат на два стана

Актуални новини
14:40 - 24 Юни 2021
12834
Застраховани от уволнение: Гербаджии масово тъкат на два стана

„Калинките” на бившите управляващи от ГЕРБ масово са узурпирали поне по две работни места в държавната администрация и на практика са имунизирани от уволнeние, установи Lupa.bg.

Поредният фрапиращ случай е този със Стефана Караславова, която доскоро беше главен секретар на Народното събрание. След като още в първия си работен ден в 45-ия парламент Ива Митева я уволни от институцията, Караславова се озова в Министерството на правосъдието.

Оказа се, че няма опасност бившият главен секретар на парламента да остане безработна, защото тя се водела на щат в правосъдното ведомство и се върнала на работа там.

„Излиза, че калинките на ГЕРБ даже не можеш да ги уволниш, защото те все някъде са командировани. Това е масова практика от доста време – водят се на две работни места – като застраховка. И съответно получават  пари и от двете места...”, възмутено коментира пред Lupa.bg бивш депутат.  

По-фрапиращото е, че щом Стефана Караславова се върнала на поста си в Министерството на правосъдието, започнала да мачка и тормози всички служители, които не подкрепят ГЕРБ и „патриотите”, т.е. бившата управленска коалиция.

„Всичко това се случва, без министърът да разбере. Хората не знаят на кого да се оплачат, защото днес шеф им е Янаки Стоилов, утре ще е някой друг”, споделиха свидетели на безобразията.

За капак пръв помощник в делата на Караславова бил 77-годишният Стоян Стоянов, който е главен секретар на ведомството и всички обществени поръчки минават през него.

„Излиза, че докато маса народ не могат да си намерят работа, разни връзкари и пенсионери колят и бесят за сметка на всички останали. Превърнаха министерството на правосъдието в министерство на кривосъдието”, избухна служител от ведомството.