Застреляха четирима в Лондон, 9-годишно момиченце се бори за живота си

Топ
19:34 - 30 Май 2024
4680
Застреляха четирима в Лондон, 9-годишно момиченце се бори за живота си

9-годишно момиченце е в критично състояние, след като беше простреляно от нападател на мотоциклет, докато вечеря в ресторант със семейството си. Случаят е от квартал "Хакни" в Източен Лондон.

Полицията съобщи, че детето „се бори за живота си" в болница. Тримата мъже, с които е стояло на маса отвън - на 26, 37 и 42 години, са ранени, но в стабилно състояние. Единият от тях е изправен пред „потенциални животопроменящи наранявания", заяви главният полицейски инспектор Джеймс Конуей. 

Свидетели на инцидента на улица Kingsland High разказват, че първоначално помислили, че изстрелите са фойерверки, преди да чуят свирене на гуми върху асфалт, пише NOVA. 

В изказването си в четвъртък следобед Конуей заяви, че момичето е „невинна жертва на безразборния характер на престъпленията с огнестрелно оръжие". Той допълни, че въоръжени служители патрулират в квартала, за да осигурят „сигурност и подкрепа". 

Откраднатият мотоциклет, за който се смята, че е използван при стрелбата, е бил намерен на около четвърт миля от мястото на престъплението.

Криминалисти са извършили обиск в турския ресторант Evin, в който е станала стрелбата. В четвъртък сутринта все още е имало чинии с храна и полуизпити чаши с напитки по масите, разказва кореспондентката на Sky News Рейчъл Венейбълс. 

От лондонската полиция заявиха, че не са наясно с мотива и призовават всички свидетели, както и тези, които разполагат с видео или снимки, да се свържат с тях.