Застреляха палестинка, нападнала полицай с нож

30-годишната нападателка, излизала от комплекса Ал-Акса, третото най-свещено място на исляма

Свят
13:10 - 30 Септември 2021
1229
Застреляха палестинка, нападнала полицай с нож

Израелски полицаи застреляха палестинка, която се опита да намушка служители на реда в Стария град на Йерусалим в четвъртък, съобщиха полицията.

А в Западния бряг израелските сили застреляха мъж, който откри огън по тях по време на сблъсъци, предизвикани от операция за арест през нощта, съобщи полицията. Според органите на реда жената в Йерусалим се опитала да намушка полицай на една от улиците, водещи към джамията Ал-Акса.

Репортер на АФП чул изстрели и видял тялото на жена на земята. Израелската полиция "откри огън" по нападателя и "медицинските сили, които пристигнаха на местопроизшествието, установиха смъртта й", съобщиха от полицията и добавиха, че опитът на нападателката е завършил неуспешно.

30-годишната нападателка от Кабатия в северната част на окупирания Западен бряг излизала от комплекса Ал-Акса, третото най-свещено място на исляма, когато се приближила до полицаите.

В село Буркин, също в северните райони на Западния бряг, край Дженин, израелските войски и граничната полиция провеждат операция „за арестуване на заподозрени и откриване на оръжия“, се казва в съобщение на полицията.

"По време на операцията въоръжен терорист стреля по силите, които са действали в селото по време на безредици", съобщиха от полицията. "Силите на граничната полиция реагираха с изстрели срещу терориста и го неутрализираха".

Палестинска групировка "Ислямски джихад" заяви, че убитият е член на нейното военно крило. При инцидента няма ранени от израелските сили.