Застудяването продължава, на места ще има сняг

Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - 5-10 градуса

Новини
08:56 - 24 Декември 2019
1282
Застудяването продължава, на места ще има сняг

На Бъдни вечер от северозапад с умерен и временно силен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време и на места ще превалява слаб дъжд, а в планинските райони - слаб сняг. Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - 5-10 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Максимални температури на въздуха: 9-11 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър.

И през следващите дни ще преобладава облачно време, на места с превалявания, предимно слаби. В средата на седмицата през деня преваляванията ще са предимно от дъжд, а сняг ще превалява в планините и планинските райони.

Все пак, във вечерните и ранните сутрешни часове и на места в Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад.

С продължаващото понижение на температурите към петък в повече райони ще дъждът ще преминава в сняг, но валежите отново ще са слаби и на места, и вероятността да се образува снежна покривка е малка.