Затъване: Пореден "Боинг" отклонен заради проблемен двигател

Самолетът трябвало да кацне в Денвър, но бил пренасочен към Париж

Новини
18:47 - 29 Март 2024
2301
Затъване: Пореден "Боинг" отклонен заради проблемен двигател

Проклятието на "Боинг" отново се прояви. Самолет на "Юнайтед Еърлайнс" беше пренасочен към Денвър заради проблеми с двигателя по време на полет до Париж.

Полет 990 със самолет "Боинг 777-200", трябвало да кацне на международното летище в Денвър, но екипажът съобщил за проблем с единия двигател.

Самолетът е видян да се движи на север към канадската граница, преди да завие на юг към град Колорадо, предаде "Дейли мейл".

От "Юнайтед" съобщиха, че полетът се е приземил безпроблемно, като всички 273 пътници и 12-членният екипаж са невредими. Предприети са мерки за продължаване на полета до Париж.

Инцидентът е поредният удар за изпадналата в затруднение компания "Боинг", която продължава да се бори с кризата относно безопасността на самолетите й.
Преди дни главният изпълнителен директор на "Боинг" Дейв Калхун каза, че ще напусне компанията за произвеждане на самолети до края на тази година.

Това се случва във време, в което безопасността на
компанията е критикувана от мнозина заради зачестилите неизправности. "Боинг" също така каза, че шефът на подразделението за търговски авиолинии ще се пенсионира незабавно, а неговият председател няма да се кандидатира за преизбиране.