Затрупаха Ларгото с играчки и опънаха палатките (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нова дата за въстание - 10 септември, песента на Крисия от Детската Евровизия озвучи триъгълника на властта

Топ
21:45 - 04 Септември 2020 (обновена)
9285
Затрупаха Ларгото с играчки и опънаха палатките (СНИМКИ+ВИДЕО)

Триъгълникът на властта, където всяка вечер се събират протестиращите, тази вечер бе затрупан с играчки, закупени от магазини "Хиполенд". Така демонстрантите изразиха подкрепата си към фирмата, която днес беше подложена на изненадваща проверка от данъчните и полицията. Нейните служители са сред активните протестиращи, а преди ден управителят на компанията Мариан Колев обяви, че синът му е станал жертва на полицейско насилие по време на т.нар. Велико народно въстание.

Пред протестиращите тази вечер говори и самият Колев, който призова за оставка на правителството и на главния прокурор. Протестът тази вечер бе огласен от песента на Крисия "Планетата на децата", с която откритието на Слави Трифонов представи България на Детската Евровизия през 2014 г.

Същевременно тази вечер демонстрантите опънаха отново палатки и шатри в района на парламента и Министерския съвет на т.нар. Ларго.

Отровното трио обяви и нова дата за Велико народно въстание - 10 септември в 8 часа сутринта пред сградата на парламента на пл. "Независимост".  

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА