Затрупаха ПЕНТАГОНА със сигнали за НЛО

Разузнавателните служби на САЩ заявиха, че между 2004 г. и 2021 г. е имало сигнали за 144 срещи с НЛО, като 80 от тях са били заснети от множество сензори

Новини
17:52 - 18 Декември 2022
5785
Затрупаха ПЕНТАГОНА със сигнали за НЛО

Новата служба на Пентагона, създадена за проследяване на съобщения за неидентифицирани летящи обекти, е получила "няколкостотин" нови съобщения, пише СЕГА. 

Службата за разрешаване на аномалии във всички области (AARO) бе създадена през юли и отговаря не само за проследяването на неидентифицирани обекти в небето, но и под водата или в космоса. Службата бе създадена след години на доклади за неидентифицирани летящи обекти, които военните пилоти са наблюдавали, но понякога не са искали да докладват поради страх от заклеймяване.

Разузнавателните служби на САЩ заявиха, че между 2004 г. и 2021 г. е имало сиганали за 144 срещи с НЛО, като 80 от тях са били заснети от множество сензори.

Оттогава "имаме много повече докладвания", каза директорът на службата за аномалии Шон Къркпатрик. Когато бе помолен да определи количеството, Къркпатрик каза "няколкостотин". До края на годината се очаква актуализиран доклад с конкретни данни за новите доклади.

Новата служба е създадена не само, за да проучи въпроса дали има извънземен живот, но и поради риска за сигурността, който представляват толкова многото срещи с непознати летящи обекти от страна на военни обекти или военни самолети.

През май Конгресът проведе първото си изслушване по темата от повече от половин век насам, като множество членове изразиха загриженост, че независимо дали обектите са извънземни или потенциално нова технология, летяща от Китай, Русия или друг възможен противник, те създават риск за сигурността.

Една от причините за стотиците допълнително постъпили доклади може да е разяснителната работа, която службата е провела, за да дестигматизира докладването на потенциални срещи с НЛО.