Затвор за матрос, блудствал с малолетната си дъщеря

Общество
15:07 - 09 Декември 2022
1694
Затвор за матрос, блудствал с малолетната си дъщеря

Четири години и осем месеца затвор и глоба от 1000 лв. получи старши матрос Ж.Ж., осъден по обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура-Сливен за извършени от него в периода февруари 2018 г. - април 2019 г. престъпления против личността на две жени, едната от които е собствената му малолетна дъщеря.

Решението е на Върховния касационен съд и влезе в сила на 24.11.2022.

Ж.Ж. е признат за виновен за създаване и разпространяване на порнографски материали, многократно заплашване със сила и принуждаване на чужда гражданка да осъществява полов акт с него, за блудствени действия без съвкупление с малолетно лице и съвкупление чрез принуждаване със сила на чужда гражданка.

Осъденият старши матрос е бил задържан под стража незабавно след получаването на първия сигнал срещу него в началото на юни 2019 г. и от тогава не е напускал ареста, посочват от военно-окръжна прокуратура.

В деня на сигнала са извършени неотложни действия по разследването, довели до намирането в дома му на незаконно притежавани огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Доказателствените материали за това престъпление са отделени в друго наказателно производство. То е приключило по-рано - през май 2020 г., с влязла в сила ефективна осъдителна присъда от две години и три месеца лишаване от свобода и глоба от 4000 лева.