Затвориха „Дисниленд Париж”

Въпреки това тематичният парк продължава да приема резервации за коледния сезон

Новини
14:50 - 02 Ноември 2020
3054
Затвориха „Дисниленд Париж”

Докато Франция се бори с новата вълна от коронавирусни инфекции, "Дисниленд Париж" затвори врати за втори път тази година. Управата на тематичния парк обяви това в четвъртък вечерта, позовавайки се на последните насоки на правителството.

Въпреки това тематичният парк продължава да приема резервации за коледния сезон от 19 декември до 3 януари, с надеждата да бъде отворен дотогава. Засега е сигурно, че ще остане затворен и от 4 януари до 12 февруари.

Що се отнася до други паркове на "Дисни" - в Хонгконг, Шанхай, Токио и Флорида - остават отворени с ограничено посещение и при засилени мерки за безопасност на фона на здравната криза, съобщава lifestyle.bg.

В същото време "Дисниленд Калифорния" е затворен още от март. През септември паркът обяви, че неговите 28 000 служители ще бъдат съкратени, докато продължава пандемията.

По-рано тази седмица френският президент Еманюел Макрон обяви едномесечно блокиране на страната до 1 декември. Според ограниченията, хората могат да излизат, за да пазаруват основни продукти, да търсят медицинска помощ или да спортуват до един час на ден. В същото време училищата остават отворени, а служителите могат да ходят на работа, когато не е невъзможно да работят от вкъщи.

В национално телевизионно обръщение в сряда Макрон заяви, че нацията е "победена от втора вълна", подчертавайки, че "нищо не е по-важно от човешкия живот", пише Fox News.