ЗАВЕРА в Lupa.bg: БСП-2 се събира в Казанлък

Политика
15:10 - 30 Юли 2021
7983
ЗАВЕРА в Lupa.bg: БСП-2 се събира в Казанлък

БСП-2, начело с Георги Пирински, се събира днес в Казанлък, разкри червен източник на Lupa.bg. Официалният повод е юбилейната 130-а годишнина от началото на организираното социалистическо движение у нас.

В събота критиците на Корнелия Нинова пък ще се качат на Бузлуджа, а през това време лидерът на БСП със своята свита ще пристигне в Казанлък отново по повод годишнината от соцдвижението.

Конкретен повод за форума на бунтарите е книга на един от читавите в лявото политическо пространство – Георги Захариев, бивш шеф на завод „Арсенал“.

Враговете на Корнелия правят срещата си в Дома на културата при оръжейницата „Арсенал“. На спявката, освен Георги Пирински, ще участат знакови противници на Корнелия като проф. Димитър Генчев, проф. Захари Захариев, Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Ана Пиринска и т.н.

Организаторите на алтернативното честване изрично са подчертали в поканата си: „Заповядайте да чуете и усетите атмосферата на автентичен социализъм, атмосферата на другарство, свобода и равенство.“

В придружаващото поканата писмо пък е отбелязано: „Ние сме социалисти, нито повече, нито по-малко от своето временно Ръководство, въпреки техните медийни твърдения, за това трябва да следваме заветите на Димитър Благоев, които днес са по нужни от всякога!“.