Завлякоха жена с над 5 бона за ремонт на покрив

Общество
12:34 - 28 Септември 2022
1279
Завлякоха жена с над 5 бона за ремонт на покрив

Васил Стоенчев от Стамболийски, обвинен в измама, е неоткриваем от месеци и органите на реда са го обявили за национално издирване.

Това стана ясно в Пловдивския районен съд, където трябва да отговаря как и защо е завлякъл съгражданката си Мария Иванова, обещавайки да ремонтира покрива й. Стоенчев взел от жената 5200 лева и повече не се появил.

Според прокуратурата мъжът дължал пари на много хора и е осъждан няколко пъти.

Последният му "подвиг" е с Мария Иванова, чийто покрив на къщата протекъл и те се заела да търси майстор. Стоенчев сам предложил услугите си. Убедил възрастната жена, че трябва да започне да ремонтира незабавно и поискал 1000 лева капаро. След като разбрал, че има още пари, се върнал и настоял да му плати цялата сума от 5200 лева. Обяснил, че трябва да закупи строителните материали.

Взел парите и повече не се вяснал. Съпругът на Иванова бил болен на легло и тя потърсила дъщеря си,  за да й съобщи за измамата. Оказало се, че Стоенчев бил комарджия и по тази причина завлякъл мнозина с обещание да ремонтира покривите им.

Съдия Васил Тасев разпореди до следващото заседание да бъдат направени справки, за да се установи дали обвиняемият не пребивава в някой от затворите или арестите на страната. Делото ще бъде възобновено на 31 октомври.