ЗАВРЪЩАНЕ: Кобрата размаза Джери Форест (ВИДЕО)

Кубрат Пулев преби американеца пред погледите на Мария Бакалова и Соня Васи

Личности
09:00 - 15 Май 2022
4324
ЗАВРЪЩАНЕ: Кобрата размаза Джери Форест (ВИДЕО)

В първия си боксов мач след декември 2020 г. Кубрат Пулев извоюва мощна победа над американеца Джери Форест, записвайки 29-и успех от 31 качвания на профиринга.

В подгряващата среща от галавечерта в легендарната зала "Форум" в лосанджелиското предградие Ингълууд 41-годишният българин не остави никакви шансове на седем години по-младия си опонент и го разгроми с почти тройно повече точни удари - 151:54.

Съдийското решение беше единодушно, като тримата рефери записаха в картите си резултати 98:92, 99:91 и 99:91. Въпреки че не успя да постигне 15-ия нокаут в кариерата си, Кобрата беше съвсем близо до него.

Той натрупа огромното си преимущество между 3-тия и 8-ия рунд, прилагайки десетки пъти комбинацията ляв-десен.

В последните две части от 10-рундовата битка Форест едва стоеше на краката си, като в един момент се наложи дори появата на медицинско лице, което да удостовери, че е безопасно за здравето му да продължи мача.

Началото на двубоя се забави с близо час и половина, след като минути преди първия гонг от лагера на Пулев настояха американецът да смени ръкавиците си. Причината беше, че чифтът, с който той излезе, беше употребяван, което противоречи на правилата.

При повторното качване на ринга публиката освирка своя сънародник. По трибуните на пълното 17-хилядно съоръжение имаше и сериозно българско присъствие, като сред ВИП гостите бяха номинираната за "Оскар" актриса Мария Бакалова и певицата, модел и дизайнер Соня Васи.

За Кубрат Пулев (29-2, 14 нокаута) това беше първи мач след загубата му с нокаут срещу тогавашния световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа в лондонската зала "Уембли Арина" на 14 декември 2020 г. За година и половина оттогава българският боксьор се беше появявал само в една бойна вечер с елементи на шоу, в която на 27 ноември 2021 г. нокаутира ММА легендата Франк Мир в 1-вия рунд на мач с комбинирани правила на триъгълен ринг.

Днешният му двубой беше подгряващ за основното събитие на вечерта в Ел Ей, в което по-малкият му брат Тервел Пулев се изправя срещу Сергей Ковальов в полутежка категория.