Здравенякът Марчо Марков горд: Големият му син стана балкански шампион по кикбокс

Бокс
12:00 - 04 Декември 2023
5407
Здравенякът Марчо Марков горд: Големият му син стана балкански шампион по кикбокс

8 млади надежди на треньора Васил Вълков прославиха България на Международния турнир с ранг на Балканско първенство „Balkans Best Fighters”– 2023. Момчетата на Васил Вълков извоюваха общо 6 златни и 1 бронзов медал, като триумфираха с доминиращи мачове в почти всички категории. Сред безапелационните шампиони е и големият син на кикбоксьор №1 на България - Марчо Марков.

Антон Марков от „Файт клуб Поморие”, който през 2021 г. стана държавен шампион на България по кудо, покори нов връх и стана балкански шампион на България след безкомпромисни победи и впечатляващ нокаут на финала. Малкият на възраст, но голям вече състезател Антон накара известния си баща отново да се гордее с него. Сред състезателите на поморийския клуб са още малкото момче на Марчо Марков - Станислав Марков, и Георги Георгиев.

С награди се върнаха още момчетата от „Интер Бургас” - Радомир Сталев, грабнал 2 първи места, Тодор Вълев, станал първи, и Станислав Йорданов – 3-ти. Алекс Жеков от клуб „Респект” донесе две първи места. Победа завоюва и Денислав Иванов от същия клуб. Любопитна подробност е, че в зората на своята кариера Марчо Марков е бил част от клуб „Интер Бургас”. Още като юноша здравенякът е давал заявка, че ще стане звезда на кикбокса. Днес Марчо е 5-кратен републикански шампион по кикбокс на България и доказан фитнес гуру в страната. Здравенякът е пример и мотивация на много млади хора у нас, които следват неговите стъпки.