Здравната система във Великобритания е натоварена като през януари

Правителството реши да създаде още 1200 тестови площадки

Свят
15:52 - 27 Юли 2021
2244
Здравната система във Великобритания е натоварена като през януари

Британската Национална здравна система (НЗС) е толкова натоварена в момента, колкото и през пика на втората вълна през януари тази година, предупредиха здравните ръководители, цитирани от Лондон ивнинг стандарт.

В писмо до министър-председателя Борис Джонсън, финансовия министър Риши Сунак, здравния министър Саджид Джавид, главния секретар на хазната Стив Баркли и изпълнителния директор на НЗС на Англия сър Саймън Стивънс, доставчиците на здравни услуги съобщават, че НЗС изпитва сериозен натиск.

Този натиск налага да се работи на "пълна скорост" за справяне с изоставането с листите на чакащи за постъпване в болниците, с проблемите на психичното здраве и патронажните грижи, регистрирайки високи нива на търсене на спешна и неотложна помощ.

Това писмо е изпратено на фона на решението на правителството да създаде още 1200 тестови площадки, за да позволи на критичните работници да правят ежедневни тестове и да избягват изолирането.

Разширената схема ще включва и персонал, работещ в затворите, отбраната, комуникациите, космоса, риболова и митниците, потвърди правителството.