Здравният министър: Ердоган е в много добро здраве, симптомите му отшумяват

Неразположението на турския президент било резултат от гастроентерит

Новини
16:25 - 27 Април 2023
1542
Здравният министър: Ердоган е в много добро здраве, симптомите му отшумяват

Здравословното състояние на президента Реджеп Тайип Ердоган е много добро, оцени министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа след среща с държавния глава, предаде турската частна телевизия НТВ.

По думите на министъра неразположението на президента е било резултат от гастроентерит, възпаление на стомашно-чревния тракт, а въздействието на инфекцията вече отшумява.

"Бях заедно с него тази сутрин, изпраща поздрави на всички ви. Здравословното състояние на г-н президента е много добро", посочи министърът, като добави, че Ердоган ще продължи с програмата си възможно най-скоро. "Той предаде благодарностите си на всички наши съграждани, които му желаят бързо оздравяване и се молят за него", добави Фахреттин Коджа.

Във вторник вечерта Ердоган се почувства зле по време на интервю на живо за местни телевизии, което бе прекъснато за 20 минути.

След това турският президент се върна и заяви, че влошеното му здравословно състояние се дължи на стомашен вирус. На следващия ден той отмени всички публични изяви по съвет на лекарите и реши да участва в насрочената за днес церемония по доставка на ядрено гориво за атомната електроцентрала "Аккую" чрез видеовръзка.