Здравният министър: Хората трябва да се ваксинират

Новини
08:51 - 01 Март 2021
1271
Здравният министър: Хората трябва да се ваксинират

Мотивираме хората да се ваксинират с нашата политика.

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Вече знаем много повече за коронавируса. За мен не е от значение дали хората ме харесват или не. Здравето е на първо място. Ковид се променя ежедневно. Трябва да се противопоставяме във всяка една ситуация. „Зелените коридори“ бяха направени, защото имаше ваксини. Битката с ковид е в една единствена посока – хората да бъдат здрави“, каза министър Ангелов. Той потвърди информацията, че се водят разговори с Франция и Германия да бъдат доставени ваксини, които впоследствие ще бъдат върнати на съответните държави.

 
„Не спираме да търсим ваксини. Правим различни стъпки. Целта ние ваксините, които ще получим, да ги изтеглим по-бързо. Можем да ваксинираме 70% от населението до края на юни, ако има ваксини. Тогава може да се каже, че вече има групов имунитет. Водим преговори с Франция, Германия, Швеция”, категоричен е здравният министър.

„Отваряме заведенията с ясното съзнание какво се случва. В момента има едно плато при заразяването. В момента системата на здравеопазването е готова за това“, каза още той.

"Всички представители на ЦИК са ваксинирани за изборите", каза министър Ангелов.