Здравният министър стреля срещу Радев: Омръзна ми от лъжи

Политика
11:05 - 04 Март 2021
5920
Здравният министър стреля срещу Радев: Омръзна ми от лъжи

Здравният министър проф. Костадин Ангелов изстреля залп от обвинения срещу президента Румен Радев заради станалия традиционен вече спор кой и как регламентира събиранията за честванията на Националния празник под връх Шипка. "Провеждането на чествания и празнични събития следва да е позволено, но само на открито. Хайде сега ми кажете, кое беше забранено на Трети март, имаше ли режим за пропускане, органи на РЗИ, кой беше наказан за това, че е там. Трудно ми е да обяснявам за лъжите на хората, които ги изричат...", ядоса се проф. Ангелов. 

И потвърди думите на премиера Бойко Борисов от Трети март, че никой никога не е забранявал качването по стъпалата. 

"Не ми се иска да коментирам думите на президента. За мен това е... нека да сложим точка. Когато се изричат толкова много лъжи, започвам да разбирам обикновените хора - кое точно ги отвращава в политиката. Това е, лъжата", възмути се Ангелов.

Вчера в словото си от тържествата президентът заяви, че властта се опитва да постави под карантина националната ни памет. 

"По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува", коментира след Радев Бойко Борисов и също обвини Радев в лъжа. 

Припомняме, проф. Ангелов бе първото официално лице, разкрило преди месец участието на президентския син Георги в нерегламентирано събиране в заведение и задържането му в ареста, което впоследствие не се потвърди, а Радев отрече да е имало неспазване на противоепидемичните мерки при въпросния купон. 

Снимки: Агнес Методиева