Здравното министерство: Няма пострадали при пожара в психиатрията

Настаняват пациентите в други болници

Новини
12:51 - 31 Декември 2019
1463
Здравното министерство: Няма пострадали при пожара в психиатрията

Няма пострадали пациенти при пожара в сградите на Центъра за психично здраве  и Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в София. Това съобщиха от здравното министерство. 

Пациентите на двете клиники ще бъдат настанени в други психиатрични клиники в София - "Св. Иван Рилски", "Александровска", "Проф. Н. Шипковенски", ВМА и УМБАЛНП "Свети Наум".

Медиците уверяват, че лечението на болните няма да бъде прекъсвано в Центъра за психично здраве - София област. 51 пациенти оттам са били евакуирани. Петима от Белодробната болница, при които е налице необходимост от медицинско наблюдение и терапия, също са преместени.

Министър Кирил Ананиев е разпоредил на компетентните дирекции на Министерството на здравеопазването да бъде направена оценка на щетите и да бъдат предприети действия за консервация на покривното пространство до реализирането на ремонтните дейности, информира здравно министерство.

В избухналия тази сутрин пожар са унищожени покривът и подпокривното пространство на Белодробната болница, както и поликлиниката на психиатричното лечебно заведение.