Зеленски иска обявената помощ да стига по-бързо до фронта

Украйна
12:04 - 06 Август 2024
597
Зеленски иска обявената помощ да стига по-бързо до фронта

Украинският президент Володимир Зеленски изрази оптимизъм във видеообръщение, публикувано на сайта на украинското президентство, че до края на годината е постижимо изковаването на "справедлив мир" в страната.

Той подчерта важността на минимизиране на времето между обявяването на помощни пакети от чужбина и използването им на фронтовата линия, съобщи Укринформ.

Зеленски акцентира върху напредъка по украинската формула за мир и уточни, че в момента се водят преговори с членовете на работните групи относно прилагането на точките от мирния план. Целта е подготовка на реална основа за справедлив мир, който да сложи край на войната тази година.

Президентът сподели и за доклад от министъра на отбраната Рустем Умеров, като подчерта абсолютния приоритет за предоставяне на оръжия на украинските войници. Той благодари на всички партньори за своевременните доставки и изрази ангажимент за намаляване на времето между обявяването на помощните пакети и тяхното използване на бойното поле. Зеленски съобщи, че се подготвят нови пакети, които да укрепят позициите на Украйна през есента.

Той също така е получил доклад от главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна, Олександър Сирски, който в момента е на фронтовата линия, за да оцени специфичните нужди на украинските бригади и ситуацията в различните направления.