Зеленски отрече за руски пробив в Донбас

От 24 февруари Русия заплаща за напълно безсмислената си война срещу Украйна с по над 300 войници на ден, заяви президентът

Актуални новини
08:27 - 08 Юни 2022
2728
Зеленски отрече за руски пробив в Донбас

Руските войски не са пробили все още отбраната на украинските сили в Източна Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от ДПА. Зеленски използва изказването си, за да постави под съмнение руските твърдения, че победата на Москва в Донбас е неизбежна.

"Обстановката на фронта не е претърпяла никакви съществени промени през изминалите 24 часа", каза Зеленски. Той добави, че "изключително геройската отбрана на Донбас продължава", предаде БТА.

По думите на президента най-ожесточени остават боевете в района на Северодонецк, Лисичанск и Попасна. "Усеща се, че окупаторите не са очаквали да срещнат такава упорита съпротива", добави той.

Според Зеленски Русия се опитва да разположи още части в Донбас и Херсонска област, за да предотврати възможни украински контраатаки.

"Но какъв е смисълът изобщо от това? При всяко положение в голямата си част окупационните сили отдавна са разбрали безперспективността за тях в Украйна", каза той. Според Зеленски от началото на инвазията в Украйна са загубили живота си над 31 000 руски войници.

"От 24 февруари Русия заплаща за напълно безсмислената си война срещу Украйна с по над 300 войници на ден. И ще дойде ден, когато броят на жертвите ще надхвърли границите на допустимото дори и за Русия", каза той.