Зеленски призова Сената да одобри възможно н ай-бързо военната помощ за Киев

Нуждаем се от въздушна защита на фронта толкова, колкото и в градовете и селата, каза президентът във вечерното си обръщение

Украйна
08:17 - 22 Април 2024
1349
Зеленски призова Сената да одобри възможно най-бързо военната помощ за Киев

За експлозии в Одеса съобщава местен информационен канал. Според публикацията, в града е обявена въздушна тревога. Информацията не е потвърдена от официалните власти.

Продължават активните бойни действия в района на Часов яр - градът е от стратегическо значение за украинската армия. В интервю за Ен Би Си нюз президентът Володимир Зеленски заяви, че ако Украйна загуби войната, Русия ще атакува балтийските държави, Полша и части от Германия.

По думите му, целта на Путин е да си върне влиянието, което имал Съветския съюз. Във вечерното си обръщение Зеленски призова Сената да одобри възможно най-бързо военната помощ за Киев:

"Времето между политическите решения и реални поражение за врага на фронта, между одобряването на помощта и осигуряването на мощ за нашите момчета - това трябва да бъде сведено до минимум. И именно от тази мощ се нуждаем, за да променим ситуацията на фронта. Нуждаем се от въздушна защита на фронта толкова, колкото и в градовете и селата, колкото имаме нужда от боеприпаси с голям обхват на действие, артилерия и възможности за по-голям контрол."