Зеленски: Руските войски не знаят как да се бият

Единственото нещо, което могат, е да тероризират

Новини
10:12 - 25 Ноември 2022
3054
Зеленски: Руските войски не знаят как да се бият

След ударите от руската армия Украйна работи по възстановяване на водата и електричеството. Най-тежко засегнати са Киев и още 15 области.

Украйна заяви, че около 50% от нуждите на страната от електроенергия в момента не се задоволяват след масираните руски ракетни удари тази седмица. В Украйна вече има сняг, а температурите са минусови.

Във видеообръщението си късно в четвъртък президентът Володимир Зеленски заяви, че руските войски не знаят как да се бият. Единственото, което все още могат да правят, е да тероризират, настоя той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Почти всеки час получавам съобщения за нашественици, удрящи Херсон и други общности в района. Такъв терор започна веднага след като руската армия беше принудена да избяга от Херсонска област. Това е отмъщението на тези, които загубиха. Те не могат да се бият. Единственото нещо, което могат, е да тероризират. Или енергиен терор, или артилерия, или ракета - само това е, до което Русия деградира при сегашните си управници", каза Зеленски.