Зеленски: Ще направим всичко, за да победим

Украйна
15:49 - 04 Октомври 2023
2008
Зеленски: Ще направим всичко, за да победим

Украйна ще направи всичко, за да спечели войната си срещу Русия, заяви днес президентът Володимир Зеленски и допълни, че страната му се стреми да премине през зимните месеци без да загуби инициативата на бойното поле, предаде Ройтерс.

"Има умора, но ще направим всичко възможно, за да спечелим срещу нашия враг, а нашата контраофанзива продължава, макар и бавно, правим всичко, за да отблъснем врага", каза той пред италианската Скай Ти джи 24 (SkyTg24), говорейки чрез преводач на италиански език.

Зеленски посочи, че Украйна усеща подкрепата на САЩ "в тези много трудни времена" и е убеден, че така ще бъде и в бъдеще.

Украинският президент допълни, че е поканил Папа Франциск да посети Украйна и каза, че би се радвал ако такава визита се осъществи. 

Той изрази благодарност към италианската министър-председателка Джорджа Мелони, подчертавайки, че отношенията между Киев и Рим се основават на общи ценности.

В оценка за руската армия украинският президент подчерта, че Русия е по-слаба , отколкото в началото на войната. Според него Москва се стреми да замрази конфликта, което нямало да помогне на Украйна, отбелязва БТА.