Зеленски си хареса Израел за преговори

Това е добро място за постигане на мир. Ако това е възможно, заяви украинският президент

Свят
08:39 - 21 Март 2022
4481
Зеленски си хареса Израел за преговори

Израел полага много усилия да уреди преговори на най-високо равнище между Украйна и Русия, заяви украинският президент Володимир Зеленски, като добави, че те може се проведат в Ерусалим, предаде Франс прес.

Зеленски подчерта, че израелският премиер Нафтали Бенет се опитва да намери начин за провеждане на преговори с Русия и подчерта, че Киев му е признателен за това, съобщи БТА.

Възможно е преговорите между Русия и Украйна да се провеждат в Ерусалим, добави Зеленски. "Това е добро място за постигане на мир. Ако това е възможно", подчерта украинският президент във видеозапис, публикуван в Телеграм.

Освен това Зеленски се подигра на "руските пропагандисти", като заяви, че те са изправени пред трудна задача.

"Това е първият случай в историята, когато президентът на чужда страна е говорил по видеовръзка пред Кнесета и пред целия израелски народ", се казва в записа.

"Президентът на Украйна, обвинен от Русия в нацизъм, говори пред Кнесета, пред израелския народ", подчертава той.

"Този факт сам по себе си доказва, че нещата не стоят, както твърди Москва", заяви украинският президент, който е евреин по произход.

Руският президент Владимир Путин нарича украинските лидери "неонацисти" и обяви "денацифицирането" на Украйна за една от целите на своята военна офанзива, започнала на 24 февруари.