Зеленски: Украинските военни са на територията на руската Курска област

Топ
21:16 - 12 Август 2024
2722
Зеленски: Украинските военни са на територията на руската Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди днес, че украински военни сили действат на територията на руската Курска област.

Зеленски направи това в публикация в канала си в "Телеграм", в която похвали войниците и командирите на страната "за тяхната непоколебимост и решителни действия", като не даде повече подробности за нахлуването. 

Той предположи, че Украйна ще предложи хуманитарна помощ в региона, като заяви, че на правителствените служители е било възложено да подготвят хуманитарен план за територията.

По-рано днес главнокомандващият украинската армия генерал-полковник Олександър Сирски заяви, че Киев контролира около 1000 квадратни километра от руската Курска област, предаде Ройтерс.

От своя страна Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че Русия се опитва да обвини несправедливо силите на Киев във военни престъпления на фона на продължаващото навлизане в руската Курска област. В канала си в "Телеграм" ССУ написа, че разполага с информация, която показва, че Русия може да разиграе нападения, за които да обвини Украйна, предаде БТА.