Зеленски: Уважавам старостта, но Путин е дядка, а аз съм младеж

Президентът опроверга слуховете, че е в реанимация

Украйна
17:20 - 21 Юли 2022
7408
Зеленски: Уважавам старостта, но Путин е дядка, а аз съм младеж

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, когото хакери "изпратиха" в реанимация с помощта на фалшиво съобщение в ефира на една от музикалните радиостанции в страната, отговори на тролския фейк.

Той е записал видеото от офиса си в Киев, публикувано на официалната страница на държавния глава в инстаграм. 

По-рано днес няколко радиостанции в Украйна излъчиха „извънредни новини“ за това, че президентът на страната Владимир Зеленски е в интензивно отделение.

В съобщенията се посочва, че лидерът на Незалежная е в тежко състояние и изпълнението на задълженията му е прехвърлено на председателя на Върховната рада Руслан Стефанчук. В същото време радиостанциите, в ефира на които е излъчена новината, съобщиха, че са били хакнати от неизвестни нападатели.

Информацията за хакове се потвърждава и от каналите на телеграм в Руската федерация.

"Аз съм в офиса. Никога не съм се чувствал толкова силен, колкото сега, и лоша новина за всички вас, които пускате такива фалшификати: не съм сам, има 40 милиона от нас .” 

Зеленски добави още, че „с цялото ми уважение към старостта, 44 не са 70“. Така президентът на Украйна намекна за възрастта на Владимир Путин, който ще празнува 70-ия си рожден ден тази есен.