Земеделци в готовност за подкрепа при борбата с пожарите

Актуални новини
18:30 - 17 Юли 2024
1026
Земеделци в готовност за подкрепа при борбата с пожарите

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обявява пълна готовност за подкрепа при борбата с огъня във връзка със зачестилите пожари на територията на страната. 

Излъчени са 21 координатори от различни региони, които да окажат съдействие на службите за пожарна безопасност при необходимост и да изпратят доброволци с машини.

Земеделските производители разполагат със селскостопанска техника, която може да бъде от полза при тегленето на водоноски и прокарването на просеки в необходимите местности, за да се предотврати разпространението на огъня и да се защитят земеделските земи, горите и домовете на хората. 

Изпратен е списък до Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" с контакти на координаторите на НАЗ от всички регионални сдружения. При необходима помощ в определен регион, пожарните екипи могат да се свържат с контактното лице, намиращо се в близост до локализирания огън, за да изпрати доброволци с машини. 

На места вече тази организация работи успешно и няколко пожара са потушени благодарение на общите усилия на РДПБЗН и доброволците. 

При възникнал огън и нужда от навременна подкрепа, гражданите също ще могат да се свързват с НАЗ на телефони 088 9 632 320/088 4 765 656.