Земята има квадратна орбита

Доказателство за това е продължителността на слънцестоенето, твърдят в Оксфорд

Мистика
08:08 - 12 Юни 2019
6785
Земята има квадратна орбита

Учени от университета в Оксфорд твърдят, че Земята се движи около Слънцето по квадратна, а не по елипсовидна орбита. Основанията за подобно твърдение се базират на факта, че броят на дните на лятното и зимно слънцестоене не съответства на това, което би трябвало да бъде, ако орбитата е елипса. При елипсовидна орбита слънцестоенето би следвало да продължава 2-3 дни, а в действителност то трае само един ден.

Точно един ден е нужен за преминаване през ъгъла на квадрата и това е доказателство за квадратната траектория, по която Земята обикаля Слънцето, настояват британските изследователи. Те добавят и наличието на четири, а не две, слънцестояния през годината – през март, юни, септември и декември, което също съответства на четирите ъгъла на квадратната орбита.

Независимо от изказаната теза, тя е трудно да бъде доказана или отхвърлена, защото учените отчитат единствено обстоятелствата в нашата Слънчева система, без теоретично да взимат предвид други светове и вселени. Не се отчита и това, че човешките органи за опознаване на обкръжаващата ни действителност са все още несъвършени.

Орбитата на Земята е един от въпросите, които се радват на постоянно внимание от страна на сериозни изследователи и техни самоуки събратя. Неотдавна американски учени обявиха, че гравитационното въздействие на Венера и Юпитер променя орбитата на Земята на всеки 400 000 години. В резултат на нашата планета се случват глобални промени на климата. Тези изводи също не могат да се проверят на практика, както се изисква за научните доказателства. Подобни постулати едва ли са по-приемливи от теорията за плоската Земя или за това, че живеем в матрица.