Зет разцепи черепа на тъста си с брадва

Исус се скарал с бащата на жена си заради нейни изневери

У нас
16:33 - 06 Януари 2021
2031
Зет разцепи черепа на тъста си с брадва

67-годишен мъж от Шивачево е настанен в специализираната клиника по черепно- челюстна хирургия в Пловдив с разцепена от брадва глава. Инцидентът, при който възрастният Стефан Ганев едва не е загинал на място, се разиграл по обяд на 5 януари в двора на дома му. Тогава внезапно избухнал скандал между жертвата и зет му.

Пред очите на петнадесетина души братя, сестри, братовчеди и комшии наскоро излезлият от затвора 25-годишен Исус Йорданов грабнал топора, с който предния ден ходил да сече дърва в гората и с един – единствен замах го стоварил върху темето на тъста си. Мъжът рухнал като подкосен в ръцете на дъщеря си. Оказало се, че всъщност разправията избухнала заради нейното поведение.

По думите на местните, докато бил в старозагорския затвор, Исус подочул слухове, че партньорката му поддържа твърде близки отношения с мъж от съседно на Шивачево село и че дори за няколко седмици пребивавала в неговия дом, като оставила двете си деца на грижите на дядо Стефан.

След няколкочасов запой на 4 срещу 5 януари и опити да научи истината за времето, когато е бил зад решетките, Исус и Стефан се скарали. По-възрастният дори го заплашил, че ще го прогони от жилището си, а дъщеря му ще заживее с новия си любовник, посочва Монитор.

Исус Йорданов е прибран в ареста първоначално за 24 часа по закона за МВР, образувано е досъдебно производство за опит за убийство и нанесена тежка телесна повреда в условията на опасен рецидив.