Зетят на Гълъб Донев заряза бизнес за милиони, за да шпори БМВ по сокаците

Премиерът трепери от страх рали състезателят Тери Фолев да не претрепе щерка му и внучето

През ключалката
16:56 - 11 Август 2022
14316
Зетят на Гълъб Донев заряза бизнес за милиони, за да шпори БМВ по сокаците

Служебният премиер Гълъб Донев силно люби Кремъл, но най-много обича невръстното си внуче Робърт, което още не е навършило годинка. Единствената дъщеря на политика - Габриела, сроди татко си с мощната бизнес империя Фолеви от Пещера, като му доведе за зет наследника на клана Тери Фолев.

Стериан е името по паспорт на избраника на премиерската дъщеря, който е кръстен на дядо си Щерьо - малко като в стария виц за Светльо и дядо му Ламби. Сватът на Гълъб Донев и татко на Тери - Румен Фолев, участва като собственик или съдружник с брат си Георги Фолев в десетки фирми за внос и износ на всякакви стоки, посредничество и представителство на български и чуждестранни физически и юридически лица, покупко-продажба на недвижими имоти, строителство, транспортна и консултантска дейност и др.

Чрез една от фирмите си „Фоли Инвест“ сватовете на Гълъб Донев инвестират в жилищни и търговски обекти, и в строителство на офис сгради. Работните им проекти се осъществяват предимно в Пловдив и София, както и в някои от най-известните български курорти – Пампорово, Чепеларе, Велинград. Семейство Фолеви досега успешно са реализирали над десет проекта с големи и средни по обем инвестиции – няколко жилищни сгради в Пловдив, Пещера, на язовир Батак и две бизнес сгради с магазини под тепетата.

Сватовете на Донев са построили също един от най атрактивните комплекси в Чепеларе – вилно селище „Родопски къщи“, разположено в близост до ски лифта. В дългосрочен план са закупили и необходимите парцели за проектирането и изграждането на хотелски комплекси в Пампорово и Велинград.

Дядо Румен и дядо Гълъб с малкия Робърт

Тери Фолев обаче не проявява никакъв интерес към бизнес империята на родителите си. Макар да е завършил Американския колеж в София и университет в Бирмингам за да помага на татко си и чичо си, 24-годишният младеж избира да стане рали състезател.

Половинката на Габриела, освен че се състезава с мощни возила за БМВ, е и инструктор по безопасно шофиране към школата "Мирафиори", откъдето и се състезава професионално. Миналата година Тери разгроми конкуренцията на четири гуми в първия кръг на BMW CUP 2021 на писта "Моторпарк" в Румъния. Злите езици разправят, че и извън пистата Тери е фен на високите скорости и на Гълъб Донев често му настръхвала косата (образно казано), че младежът вози щерка му и внучето с космически скорости из пътищата на родината.