Зевзекът Клоп удари греда с майтап за Брекзит

„Извинявайте, от моя език е. Мислех, че е добра шега”, оправда се треньорът на Ливърпул

По света
15:57 - 10 Май 2019
2707
Зевзекът Клоп удари греда с майтап за Брекзит

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп опита да покаже обичайното си добро чувство за хумор на днешната си пресконфренция преди последния кръг от Висшата лига. Германският треньор трябваше да коментира историческата доминация на английските отбори в Европа, след като Тотнъм и Ливърпул ще играят на финала в Шампионската лига, а Челси и Арсенал ще спорят за трофея в Лига Европа. По този повод зевзекът Клопо се пошегува с политическите вълнения около Брекзита в Англия. Майтапът обаче хич не се получи, тъй като веднага след това настъпи смущаващо мълчание в залата.

„Англия - поне големите английски клубове, очевидно искат силно да останат в Европа”, каза с усмивка Клоп, очаквайки журналистите да се посмеят. Само че последваха 2-3 секунди мълчание, което учуди треньора. „Май не разбрахте това, нали? Защото останалата част от страната не го иска. Извинявайте, от моя език е. Наистина мислех, че това е добра шега”, уточни се Клоп и едва тогава настана смях в залата.

Иначе на дневен ред бе предстоящия последен кръг от Висшата лига. В неделя се решава титлата в Англия, като „червените” от града на Бийтълс изостават с една точка от лидера Манчестър Сити. Ливърпул приема коравия отбор на Уулвърхямптън, докато Сити гостува на Брайтън, който вече се спаси от изпадане и не играе за нищо. Тимът на Пеп Гуардиола трябва само да победи, за да вдигне шампионската титла.

Вижте майтапа на Клоп във видеото.

Снимка: БТА