Жаблянов: Какво значи Ваня да ни управлява? В политиката, като в живота - трябва да има мярка

Политика
15:14 - 25 Април 2024
2672
Жаблянов: Какво значи Ваня да ни управлява? В политиката, като в живота - трябва да има мярка

Лявото и дясното политическо пространство са социологически термини, а на изборите се явяват гражданите и ние не разглеждаме по този начин избирателя. Той трябва да избере в настоящия момент онази политическа сила, която е в състояние да промени българското държавно управление.

Това коментира представителят на "Левицата" Валери Жаблянов, бивш член на БСП пред БНР.

"Замисълът ни е от "Левицата" да надхвърлим тесните рамки на политиката, да обърнем внимание на онези големи въпроси, които засягат българската държавност. Изборите са решаващи", обясни Жаблянов. По отношение на участието на три леви формации на предстоящите избори той каза:

"Не съм сигурен, че ще се борим за един и същи вот. Избирателите в момента са в състояние на преосмисляне на всичко онова, което наблюдавахме като българска политика. Защото динамиката през последните 2 години, напъните за конституционни промени доведоха до положение, в което много граждани, традиционно гласуващи за определени формации, вече си задават въпроса - какъв е смисълът".

Жаблянов обясни, че за него като депутат в три Народни събрания, трябва да се търси изход от сегашното състояние.

"Не разглеждам политическия плурализъм като нещо отрицателно. Госпожа Ваня Григорова се обърна към "Левицата" за подкрепа и постави определени условия. Тя желаеше да взима еднолични решения за политиката на "Левицата", както и кадрови решения. Това противоречи на нашите разбирания - ние сме равноправни политически субекти", обясни Валери Жаблянов.

Какво значи Григорова да ни управлява? В политиката, и като в живота - трябва да има мярка и баланс, категоричен бе Жаблянов.