Жаир Болсонаро: СЗО тласка децата към мастурбация

Актуални новини
08:43 - 01 Май 2020
2454
Жаир Болсонаро: СЗО тласка децата към мастурбация

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че Световната здравна организация (СЗО) тласка децата към хомосексуализма и мастурбацията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Това е поредната атака срещу СЗО, която, за разлика от Болсонаро, насърчава спазването на социална дистанция като мярка за ограничаване на разпространението на новия коронавирус, отбелязва Франс прес.

Крайнодесният президент написа вчера обвинително послание към СЗО във Фейсбук, а след това го изтри.

"Някои искат от нас да следваме съветите на Световната здравна организация ли? Трябва ли да следваме и политиката им в сферата на образованието? За деца до четири години: самозадоволяване чрез докосване на тялото, мастурбация. За деца от четири до шест години: оформена полова идентичност, мастурбация в детството, хомосексуализъм. За деца от девет до 12: първи сексуален опит", написа бразилският лидер.

Болсонаро вероятно е почерпил вдъхновение за публикацията си от наръчника от 2010 г. "Норми за образованието в Европа", публикуван от европейския клон на СЗО.

Този наръчник, редом с други теми, разглежда и въпроса за това как подрастващите откриват тялото си. В него се казва, че любопитството, което те проявяват към сексуалността, е нещо нормално.

Бразилското президентство не направи коментар в отговор на запитване във връзка с публикацията на Болсонаро, изображение на която е била запаметена от бразилски медии преди нейното изтриване.

Болсонаро, който е силно повлиян от американския си колега Доналд Тръмп, често използва социалните мрежи и редовно атакува Световната здравна организация, която бе разкритикувана и от Вашингтон в условията на пандемията от коронавируса, отбелязва Франс прес.