Жалко! Мико Кузманов загуби още на старта на Sofia Open

Българинът отстъпи на италианеца Салваторе Карузо с 1:2 сета

Спорт
21:02 - 09 Ноември 2020
1616
Жалко! Мико Кузманов загуби още на старта на Sofia Open

Българинът Димитър Кузманов не успя да преодолее съпротивата на италианеца Салваторе Карузо в първия кръг на Sofia Open, губейки с 6:4, 4:6, 4:6. Двубоят между двамата беше изключително равностоен през цялото време, но по-голямата класа на Карузо в крайна сметка надделя в решителните моменти в края.

Началото на срещата беше страхотно за българския тенисист. След труден, но успешно взет, първи гейм на свой сервис, Кузманов беше много агресивен при първото подаване на съперника и успя да стигне до пробив, за да поведе за 2:0.

Преднината обаче не издържа дълго, след като Карузо заигра далеч по-активно, предизвиквайки редица неточности в играта на българина и връщайки пробива за 2:1 в първата част.

Двамата продължиха равностойната среща помежду си, разменяйки си по един успешно спечелен сервис гейм за 3:2. Българинът продължи с добрите си изяви като задържаше минималната си преднина и след следващата серия геймове - 4:3.

В осмия гейм българинът се активизира и стигна до цели 4 точки за пробив при сервиса на Карузо. Сервисът на снажния италианец обаче му помогна и той успя да обърне нещата, за да затвори гейма и да изравни резултата. Кузманов не се подаде на разочарованието обаче, спечелвайки и следващия си сервис гейм с относителна лекота.

Десетият гейм отново беше изпълнен с възможности за българина, който този път проби Карузо и взе сета. Кузманов стигна до 3 точки за пробив, две от които бяха неутрализирани от сервиса на италианеца. При третата възможност обаче родният представител се задържа в разиграването и с помощта на мрежата Карузо сбърка за 6:4 в полза на Кузманов.

Втората част обаче не започна по мечтания начин за българската втора ракета. След размяна на сервис геймове, Кузманов се огъна при своето подаване и допусна пробив, с който италианецът поведе с 2:1. Карузо беше убедителен на свой сервис и взе на 0 гейма за 3:1. Карузо не спря да оказва натиск върху сервиса на Кузманов и нанесе тежък удар, добирайки се до втори пробив в частта.

Двамата играчи взеха следващите си подавания и точно, когато изглеждаше, че частта ще завърши, Кузманов намери съпротивителни сили. Той спаси сетбол и на свой ред, след страхотен минаващ удар, успя да пробие и да намали резултата на 3:5.

Кузманов взе следващия гейм за 4:5, но все пак Карузо показа ментална устойчивост и след няколко силни сервиса изравни сетовете, печелейки частта с 6:4.

Третият сет отново започна по познатия, равностоен начин, като Кузманов вземаше превес от основната линия, докато Карузо постигаше чудесни резултати със сервиса си. И двамата не се пропукаха в своите първи 3 подавания, а Кузманов поведе с 2:1. Статуквото се задържа и в следващите геймове, след като и двамата тенисисти бяха максимално настървени да не допуснат пробив в собственото подаване.

Сетът вървеше гейм за гейм до 9-тия такъв. Тогава българският тенисист се пропука, поддавайки се на напрежението, за да допусне точка за пробив в полза за на Карузо. Италианецът беше пасивен по време на въпросната точка, но в опита си да завърши точката с форхенд по късия диагонал Кузманов извади в аут, за да приближи съперника си на един гейм от победата.

Карузо не трепна на свой сервис, успявайки да вземе трудния успех в крайна сметка след 6:4 в последния сет.